Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Student sprejem pomaloval podchod

HRADECKO - Byl chycen poblíž místa činu, malbu již z místa sám odstranil  

Sprejerství - foto č. 1Hradečtí policisté předevčírem (6. června 2012) sdělili podezření ze spáchání provinění poškození cizí věci sedmnáctiletému mladíkovi z Hradce Králové. Student je důvodně podezřelý, že letos (2012) 8. dubna krátce před třetí hodinou ráno sprejem pomaloval podchod poblíž polikliniky na Moravském Předměstí v Hradci Králové.

Mladý vandal byl při činu vyrušen městskými strážníky, před kterými z místa začal utíkat podchodem k poliklinice. Přitom odhodil černý batoh se spreji a gumové rukavice. Strážníci mladíka pronásledovali až do Ševčíkovi ulice, kde se jim ho nakonec podařilo chytit. Stěnu v podchodu vyzdobil nepravidelným obrazcem červené a žluté barvy. Malůvkami způsobil městu škodu za téměř tisíc korun.

Od hradeckých technických služeb si vyžádal prostředky k odstranění nastříkané barvy a na konci letošního (2012) dubna grafity sám odstranil.

Policisté mladíkův případ šetří ve zkráceném přípravném řízení. O jeho potrestání bude rozhodovat soud pro mladistvé. Pokud by přečin poškození cizí věci spáchala dospělá osoba, mohl by jí hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok. Přičemž mladistvému s ohledem na věk hrozí poloviční trest.

nprap. Anna Pešavová - 8. června 2012 (14:05)


 

Odkazy do noveho okna

Sprejerství - foto č. 1

Sprejerství - foto č. 1 

Detailní náhled

Sprejerství - foto č. 2

Sprejerství - foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem