Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Střípky z policejních svodek

DĚČÍN - Během nákupu přišel o peněženku. 

Kola se našla

DĚČÍN – Policisté nezaháleli a minulé pondělí pátého listopadu 2018 sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže čtyřicetiletému muži z Děčína. Muž ve zkráceném přípravném řízení odmítl vypovídat. Čelí následkům svého činu z konce letošního září, během kterého se bez svolení majitele zmocnil dvou odstavených horských kol v celkové hodnotě osmi tisíc českých korun. Jízdní kola se policistům podařilo zajistit, což jejich majitelům alespoň z části vyrovná nepříjemný zážitek.

Nechtěná ztráta

VARNSDORF - Varnsdorfským policistům pod drobnohledem uvízl případ z druhého listopadu letošního roku. Ve varsndorfské  ulici T.G.Masaryka čekalo na pracovníky pošty nepříjemné překvapení v podobě rozbitého okna služebního automobilu, ze kterého zmizelo GPS zařízení v hodnotě deseti tisíc českých korun. Místní strážci zákona incident prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Trojlístek prohřešků

DĚČÍN – Na trojlístek prohřešků ve znamení přečinů krádeže a porušování domovní svobody se zaměřili policisté podmokelského policejního oddělení. V průběhu října a začátku listopadu 2018 došlo v jejich služebním obvodě ke třem incidentům, které vyústily v zahájení trestního stíhání sedmatřicetiletého muže z Děčína. Nejprve ho začátkem letošního října oslovily sklepy v Jílovém, odkud si odnesl bez svolení majitele pánské horské jízdní kolo v hodnotě 15.000,- Kč.  O tři týdny později ho oslovila sklepní kóje v děčínských Podmoklech, odkud si s sebou však nic neodnesl. Do třetice všeho dobrého a zlého! Pátého listopadu navštívil sklepní prostory děčínského hotelu na Letné, odkud si také nic neodnesl. Navíc byl vzápětí lapen strážníky městské policie.

Shánějí se po cívkách

DĚČÍN – Děčínští policisté prověřují od minulého týdne okolnosti zmizení osmi cívek s měděnými dráty, které byly uskladněny v areálu děčínské společnosti v Ústecké ulici. Druhého listopadu vyšlo najevo, že chybí, a tak se policisté pustili do prověřování všech okolností možného přečinu krádeže.  Zástupce společnosti vyčíslil škodu předběžně na 270.000,- Kč.

Bez portmonky

DĚČÍN – Na zdejší policejní služebnu OOP Děčín - město se v úterý 6. listopadu letošního roku obrátil muž z Děčína, který během několika minut přišel o svěřenou peněženku s finanční hotovostí. Při nákupu si portmonku odložil na prodejní pult a odešel. Když se na místo o chvilku později vrátil, už tam nebyla. Škodu vyčíslil na částku 5.200,- Kč. Policisté jeho nedávnou zkušenost prověřují s ohledem na přečin zatajení nálezu.

Děčín 12. listopadu 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem