Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střílel na svého soka plynovou pistolí

ZLÍNSKO: Skončil v policejní cele. 

Dramatické chvíle zažil včera odpoledne čtyřiatřicetiletý muž z obce u Vizovic, na kterého při jízdě autem střílel bývalý přítel jeho kamarádky. Policisté pětatřicetiletého agresivního muže, který byl pravděpodobně pod vlivem drog, vypátrali, zadrželi a převezli do policejní cely. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Zbraň, která byla plynová, jak vyšlo najevo, zajistili pro účely trestního řízení.

Tento incident nebyl první. Agresivní muž střílel poprvé po svém sokovi již o Silvestrovské noci. Tehdy měl také napadnout svou bývalou přítelkyni. Ani jeden z účastníků tento incident policistům neoznámil. Učinili tak až včera, protože mají pocit, že se mužova agresivita stupňuje. Že se jedná o plynovou pistoli, samozřejmě nevěděli.

Útočník včera po svém zadržení přiznal, že užil pervitin, ale test na přítomnost alkoholu i drog odmítl, stejně jako lékařské vyšetření. Svou vinu popřel. Policistům tvrdil, že střílel pouze do vzduchu a na nikoho nemířil. Z provedeného prověřování ale vyplývá opak. Gumovým projektilem poškodil vozidlo a způsobil na něm škodu za sedm tisíc korun. 

Za dva trestné činy hrozí recidivistovi, který má v rejstříku trestů tři záznamy za násilnou trestnou činnost, v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

10. ledna 2023, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Plynová pistole

Plynová pistole 

Detailní náhled

Zadržení

Zadržení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem