Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Střety se zvěří

Bruntál - události 

Krádež kola

Nemilé překvapení čekalo na majitele elektrokola v obci Třemešná, když se chtěl projet. Prozatím neznámý pachatel vnikl v průběhu měsíce září do zajištěné sklepní kóje v panelovém domě, ze které odcizil motokolo červené barvy v hodnotě 10 tisíc korun. Albrechtičtí policisté přijali oznámení a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Do obchodu měli jít krást

Policejní komisař oddělení obecné kriminality Krnov zahájil v těchto dnech trestní stíhání 24letého muže z přečinu krádeže a 21leté ženy z návodu k přečinu krádeže. Je jim kladeno za vinu, že dne 6. 9. 2018, po předchozím opakovaném přesvědčování ze strany obviněné ženy, aby něco odcizili, měli jít společně do obchodu v Krnově na ulici Opavská, kde měli odcizit oblečení, zubní pasty, uzeniny a sluchátka v celkové hodnotě 1521 korun. Zboží měli uschovat pod deku do úložného prostoru kočárku a projít pokladnou bez zaplacení. Za pokladnami byli zadrženi pracovníkem ostrahy, kterému zboží vydali. Obviněný se měl protiprávního jednání dopustit i přesto, že byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost opakovaně odsouzen. Nyní jim hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Odcizení dřevní hmoty

V době od 14. do 27. 9. 2018 v obci Dolní Moravice odcizil prozatím neznámý pachatel ze skládky dřeva čtyřicet metrů krychlových smrkového dříví. Způsobená škoda činí 40 tisíc korun.

V době zákazu řízení měl známému vzít klíče od vozidla, se kterým pak měl jezdit

Albrechtičtí policisté sdělili o víkendu 25letému muži ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelý měl v sobotu 29. 9. 2018 dopoledne v bytě v obci Bohušov bez vědomí a souhlasu majitele se zmocnit klíčů od motorového vozidla Škoda Felicie, které bylo neuzamčené odstavené na zahradě domu a s autem odjet. Při své jízdě byl ještě v Bohušově kontrolován policisty. Při silniční kontrole nepředložil doklady potřebné k řízení vozidla a policisté zjistili, že má soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel až do října 2019. Dechová zkouška u muže byla také s pozitivním výsledkem a hodnoty se pohybovaly kolem 0,3 promile alkoholu. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše dvou let.

Nehody

Během prodlouženého víkendu dopravní policisté řešili 14 nehod. Jedna nehoda - cyklisty (dechová zkouška vykázala hodnoty přes 1,5 promile)byla pod vlivem alkoholu a muž utrpěl lehká zranění. Šest z nehod byly střety se zvěří. Celková hmotná škoda při nehodách přesáhla 890 tisíc korun.

Střety se zvěří1 jelen.jpg

Dne 29. 9. 2018 v 19:05 hodin za železničním přejezdem od obce Valšov na Bruntál vběhla z pravého silničního příkopu srna přímo před jedoucí vozidlo Škoda Octavia. Došlo ke střetu, zvíře bylo odmrštěno do levé příkopy. Způsobená škoda na vozidle činí 70 tisíc korun.

Dne 30. 9. 2018v 18:50 hodin vběhl mezi obcemi Malá Morávka a Dolní Moravice do jízdní dráhy vozidlu Citroen jelen. Řidička již nestihla pro krátkou vzdálenost zabránit střetu a zvíře zůstalo na místě usmrceno. Způsobená škoda činí 100 tisíc korun.

Podnapilý muž byl agresivní, skončil na záchytce

Rýmařovští policisté byli v sobotu 29. 9. 2018 přivoláni na ulici Nádražní, kde v jednom z bytů měl 32letý muž po vlivem alkoholu napadat svou manželku. Agresivního muže policisté zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili přes 2 promile alkoholu. Střízlivěl na záchytné stanici v Opavě. Muž je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.

por. Bc. Pavla Jiroušková

1. 10. 2019

vytisknout  e-mailem