Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Střetu mezi fanoušky policisté zabránili

JIHLAVA: Zajistili opilého mladíka, který bil svojí hlavou a pěstmi do dveří. 

Hokejové utkání, sobota 22. ledna v Jihlavě
(Hokejovému utkání přihlíželo přibližně čtyři tisíce fanoušků, z toho bylo přibližně 350 havlíčkobrodských fanoušků)
 
Kolem páté hodiny večer doprovázeli policisté fanoušky z vlakového nádraží ke stadionu. Na ulici Jiráskova se snažil k fanouškům z Havlíčkova Brodu dostat opilý mladý muž. Policisté muži zabránili v kontaktu s průvodem fanoušků a vyzvali ho, aby svého jednání zanechal, na což nereagoval. Neustále se pokoušel veřejný pořádek svým jednáním narušit. Navíc začal mladík bít svojí hlavou a pěstmi do dveří restauračního zařízení. Policisté ho zajistili a převezli na obvodní oddělení. Při dechové zkoušce osmnáctiletému muži naměřili hodnotu 2,33 promile alkoholu. Mladíka policisté následně převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.
 
Po skončení hokejového utkání vyšli z vchodu zimního stadionu dva muži, kteří se vzájemně fyzicky napadali. Přítomní policisté okamžitě zasáhli a muže od sebe oddělili. Oba zajistili a převezli na obvodní oddělení. Jednalo se o mladistvého chlapce a šestadvacetiletého muže. U obou policisté provedli dechovou zkoušku. U mladistvého chlapce požití alkoholu nezjistili a následně byl předán rodičům. Muži policisté naměřili hodnotu 3,47 promile alkoholu a byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici.
 
Po skončení hokejového utkání policisté prostor před stadionem zajišťovali tak, aby nedošlo ke střetu fanoušků obou celků. „Prostor přes stadionem policisté pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přehradili. Fanoušci se začali na obou stranách shromažďovat a vzájemně se slovně napadat. Hrozil bezprostřední střet obou skupin. Policisté pořádkové jednotky prostor mezi oběma skupinami fanoušků z bezpečnostních důvodů rozšířili a posílili je ještě policejní psovodi. Střetu fanoušků se jim podařilo zabránit“, řekl velitel policejní akce kpt. Mgr. Jan Farka.
Policisté poté havlíčkobrodské fanoušky doprovázeli na vlakové nádraží. Fanoušci jihlavského klubu se za nimi vydali, proto museli opět policisté důsledně dodržovat oddělení obou skupin, tak aby nedošlo k jejich střetu. I v tomto případě se podařilo policistům kontaktu mezi oběma skupinami fanoušků zabránit. Vlak ve směru na Havlíčkův Brod s fanoušky odjel před devátou hodinou večer.
Odchod ostatních fanoušků po Jihlavě policisté monitorovali, stejně jako odjezd fanoušků osobními vozidly. Jejich přesun probíhal klidně.
 
Policisté po skončení hokejového utkání věnovali velkou pozornost i dohledu na bezpečnost silničního provozu. Vzhledem k vysokému počtu fanoušků odjíždějících po hokejovém utkání vozidly hrozily v Jihlavě dopravní komplikace. Na to ale byli policisté připraveni a na provoz u stadionu a jeho okolí dohlíželi a řídili provoz na křižovatkách v této lokalitě. Provoz tak byl poměrně plynulý a žádné výraznější komplikace jsme nezaznamenali.
 
Podařilo se nám zabránit střetu obou skupin fanoušků, který zejména po utkání bezprostředně hrozil, nedošlo k ohrožení bezpečnosti občanů, ani nám nebylo hlášeno, že by v souvislosti s konáním hokejového utkání došlo ke škodě na majetku, rovněž v oblasti dopravy jsme nezaznamenali větší komplikace“, shrnul hokejové utkání z hlediska přijatého bezpečnostního opatření velitel kpt. Farka s tím, že počet více než šedesáti policistů, který byl na akci nasazen, byl adekvátní.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
22. ledna 2011, 22:15 hodin
 
Odkazy do noveho okna

hokej 22. 1. 2011

hokej 22. 1. 2011 

Detailní náhled

hokej 22. 1. 2011

hokej 22. 1. 2011 

Detailní náhled

hokej 22. 1. 2011

hokej 22. 1. 2011 

Detailní náhled

hokej 22. 1. 2011

hokej 22. 1. 2011 

Detailní náhled

hokej 22. 1. 2011

hokej 22. 1. 2011 

Detailní náhled

hokej 22. 1. 2011

hokej 22. 1. 2011 

Detailní náhled

hokej 22. 1. 2011

hokej 22. 1. 2011 

Detailní náhled

hokej 22. 1. 2011

hokej 22. 1. 2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem