Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Střet vozidla autoškoly s nákladním vozidlem

NÁCHODSKO-Jeden zůstal zaklíněn, druhý ujel 

Dne 19. února 2020 došlo po desáté hodině ranní ke střetu dvou vozidel na silnici II. třídy mezi obcemi Městec a Slavětín nad Metují. Dva řidiči v nákladních vozidlech se míjeli na rovném úseku silnice, přičemž jeden z řidičů jel zřejmě blíže ke středu vozovky a vozidla se střetla zpětnými zrcátky, po střetu řidič jednoho z automobilů zabrzdil, autem však najel na krajnici a s ohledem na plný přívěs sjel do pravého příkopu, kde zůstal zaklíněn.

Kuriózní na tomto případu je fakt, že druhý z účastníků nehody, jel ve vozidle patřící autoškole spolu s instruktorem a z místa střetu odjel bez toho, aniž by splnil zákonem dané povinnosti. Nákladní automobil s řidičem a instruktorem vypátrala hlídka policistů v Náchodě o pár minut později.

Dechová zkouška na alkohol byla s negativním výsledkem u obou řidičů. Nikdo nebyl naštěstí při nehodě zraněn.

Celková škoda policisté předběžně vyčíslili na 10 tisíc korun.

V souvislosti s touto dopravní nehodou policisté opět připomínají, že stane-li se Vám dopravní nehoda, ať už jste v roli poškozeného nebo viníka a odhadnete na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaného nákladu škodu méně jak 100 000 Kč, nemusíte policisty volat. Jste ale povinni zastavit a přesvědčit se, zda jsou ostatní účastníci nehody v pořádku, případně poskytnout pomoc, sepsat záznam o dopravní nehodě, a to na formulář, který bývá přílohou zákonného pojištění. V případě, že ho nevlastníte, Vaše pojišťovna Vám ho určitě poskytne. Zde je nutné vypsat své nacionále, místo, datum a přesný čas, kdy se nehoda stala a také její průběh, identifikovat druhy vozidel, určit kdo je viník a kdo poškozený a výši škody. Pak oba účastníci musí celou věc nahlásit na svou pojišťovnu.
 

por. Mgr. Lucie Konečná
20.2.2020, 10:00 hod

Odkazy do noveho okna

DN

19.2.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem