Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střet s vozidlem cyklista nepřežil

VSETÍN: Výzva pro svědky! 

Včera došlo ve Vsetíně k dopravní nehodě, při které zemřel šedesátiletý cyklista. Muž na jízdním kole nepřežil střet s osobním vozidlem zn. Citroen, které řídila osmnáctiletá řidička ze Vsetína.
 
Nehoda se stala deset minut před polednem na ul. Generála Klapálka ve Vsetíně. Mladá řidička jela s osobním vozidlem od fotbalového stadionu a hodlala pokračovat rovně do místní části Ohrada. Při projíždění křižovatkou nedala přednost v jízdě cyklistovi, který jel po hlavní silnici ve směru od silnice I/57 od obce Ústí a chěl pokračovat rovně do centra města. Šedesátiletý cyklista z Hovězí nedokázal na vozidlo v křižovatce nijak zareagovat a do auta narazil.  Po střetu upadl na silnici a utrpěl těžké zranění, se kterým byl převezen do vsetínské nemocnice, kde posléze zemřel. Míra zavinění účastníků dopravní nehody je předmětem dalšího šetření. Dechová zkouška u mladé řidičky byla negativní. Zda byl pod vlivem alkoholu cyklista, budeme vědět až z výsledků rozboru krve. 
 
Vyšetřování této tragické dopravní nehody stále pokračuje. Podle řidičky se bezprostředně po střetu seběhlo ke zraněnému cyklistovi několik lidí, mohli to být řidiči z projíždějících vozidel nebo lidé, kteří šli kolem. Žádáme všechny svědky, aby se nám ozvali na linku 158 nebo na kteroukoli policejní služebnu. Děkujeme!
 
Jedná se o letošní čtvrtou smrtelnou dopravní nehodu v našem okrese.
 
 
26. června 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Střet cyklisty s osobním vozidlem

Střet cyklisty s osobním vozidlem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem