Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Střet s protijedoucím vozidlem mívá fatální následky.

KRAJ: Na silnicích o víkendu zemřeli už dva lidé. 

Nelichotivý účet vystavil tento víkend řidičům na jižní Moravě. V soboru ráno podlehl svým zranění řidič osobního auta na Hodonínsku. Z dosud neznámých příčin vjel do protisměru, kde se srazil s kamionem, jehož šofér už nemohl střet odvrátit. Muž v osobním autě po několika minutách podlehl svým zraněním.

Velmi podobný průběh měla další tragická nehoda na Boskovicku. V tomto případě ovšem pravděpodobný viník nehody přežil s lehkým zraněním, v protijedoucím vozu značky Hyundai bohužel zemřela spolujezdkyně, řidič utrpěl těžká zranění. Mladý muž z BMW skončil v nemocnici, provedené testy na místě nehody vyloučily požití alkoholu nebo jiných návykových látek.  

Co bylo příčinou vyjetí do protisměru, zjišťují blanenští respektive hodonínští policisté.

Mimo tyto tragické nehody vyšetřujeme i další střety s následky na zdraví, u dvou z nich hrál roli alkohol. V prvním případě narazil v sobotu v noci u Zaječí řidič se svým autem do stromu, policistům nadýchal přes jedno promile. I druhý hříšník havaroval na Břeclavsku, tentokrát v neděli ráno v Kobylí. Škodovku obrátil na střechu, auto skončilo na zahradě rodinného domu. Při nehodě utrpěla lehčí zranění spolujezdkyně, pravděpodobný viník nehody měl rovněž pozitivní dechovou zkoušku (nad 1 promile).

por. Pavel Šváb, 06.11.2016

vytisknout  e-mailem