Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střet s autobusem chodec v Zašové nepřežil

VSETÍNSKO: Další vážná dopravní nehoda s těžkým zraněním se stala v Zubří.  

V noci z pátku na sobotu došlo na Vsetínsku ke dvěma vážným dopravním nehodám s účastí chodců. Střet chodce s autobusem si vyžádal smrtelné zranění, kolize osobní vozidlo versus chodkyně, zranění těžké.
 
Dopravní nehoda s tím nejzávažnějším následkem se odehrála dnes krátce po půl paté ráno na silnici I/35 v obci Zašová. Pětašedesátiletý řidič autobusu z Hodslavic jedoucí ve směru od Valašského Meziříčí do Rožnova p. R., srazil chodce, který na následky zranění na místě nehody zemřel. Zjistili jsme, že se jedná o jedenatřicetiletého muže ze Zašové. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Jednalo se o zájezdový autobus, ve kterém se v době dopravní nehody nenacházeli žádní cestující.
 
Velmi vážná dopravní nehoda se stala i včera krátce před půl jedenáctou hodinou večer. Kolize se odehrála taktéž na silnici I/35 jen o několik málo kilometrů dál, v obci Zubří. Pětatřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot 406 v provedení Taxi, jel ve směru od Rožnova p. R. do Val. Meziříčí. Na křižovatce nestihl zareagovat na chodkyni, která přecházela vozovku. Dvaatřicetiletou ženu z Hustiska – Solance srazil. Chodkyni převezla s těžkým zraněním z místa nehody rychlá záchranná služba nejprve do valašskomeziříčské nemocnice, odkud byla transportována do nemocnice v Olomouci. Dechová zkouška u řidiče, byla tak jako u první nehody negativní. Příčina a míra zavinění obou nehod, jsou předmětem dalšího vyšetřování.
 
 
3. prosince 2011, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem