Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střet os. vozidla s kamionem u Lužné

VSETÍNSKO: Nehoda blokovala frekventovanou silnici.  

V pátek odpoledne došlo poblíž obce Lužná, na silnici I/57 k dopravní nehodě mezi osobním a nákladním vozidlem. Frekventovaná silnice byla téměř dvě hodiny úplně uzavřená.
 
Nehoda se stala o půl třetí odpoledne. Čtyřicetiletý řidič z Olomoucka jel s nákladní soupravou ve směru od Horní Lidče. Řidič kamionu nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, která byla namrzlá a zasněžená a po projetí levotočivé zatáčky dostal smyk, přejel do protisměru, kde přední částí tahače narazil do stojícího vozidla zn. Škoda Octavia. Devětatřicetiletý řidič v oktávce jedoucí v protisměru totiž už zdálky viděl, že má řidič s nákladní soupravou na cestě problémy, proto u pravého okraje zastavil. Střetu s kamionem se ale ani tak nevyhnul. Po střetu byla oktávka odhozena na pravý bok do zasněženého příkopu. V osobním vozidle cestovali mimo řidiče další dva muži ve věku 50 a 42 let. Osádku mužů z Valašské Senice prohlédli na místě zdravotníci rychlé záchranné služby. Nikdo nebyl zraněn. Dechové zkoušky byly u obou účastníků negativní. Řidiči kamionu, který dopravní nehodu zavinil, uložili dopravní policisté na místě blokovou pokutu. Silnice byla zprůjezdněna o čtvrt na šest večer. 
 
Od pátku do neděle došlo na silnicích okresu Vsetín k osmi dopravním nehodám. Nejednalo se naštěstí o vážné kolize. Zranění evidujeme pouze u nehody v katastru obce Choryně, kde čtyřiatřicetiletá řidička z Hranic nezvládla jízdu na namrzlé vozovce a s autem zn. Kia narazila do betonového propustku a dopravní značky. Žena vyvázla s lehkým zraněním. Žádný z účastníků víkendových nehod nebyl pod vlivem alkoholu.  
 
 
25. února 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

Nehoda Lužná

Nehoda Lužná 

Detailní náhled

Nehoda Lužná

Nehoda Lužná 

Detailní náhled

Nehoda v Lužné

Nehoda v Lužné 

Detailní náhled

Nehoda v Lužné

Nehoda v Lužné 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem