Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Střet dvou vozidel na Velvarsku

KLADENSKO – Při dopravní nehodě byl zraněn jeden řidič. 

Dnes 26. března 2020 vyjížděli policisté z kladenského dopravního inspektorátu k dopravní nehodě na Velvarsku, která byla oznámena v půl deváté.

Při dopravní nehodě došlo ke střetu dvou vozidel nedaleko čerpací stanice u obce Velvary. V nákladním vozidle značky Ford po pozemní komunikaci ze Slaného cestoval třiašedesátiletý řidič s pětašedesátiletým spolujezdcem, kteří neutrpěli žádné zranění.  Dodávkové vozidlo tovární značky VW, jedoucí od obce Kamenný Most řídil sedmačtyřicetiletý řidič, který utrpěl zranění lehčího charakteru a z místa dopravní nehody byl převezen posádkou ZZS do slánské nemocnice. Po nárazu dodávkové vozidlo skončilo na boku a částečně mimo pozemní komunikaci. Provoz na silnici byl v době šetření dopravní nehody řízen kyvadlově.

Policisté vyzvali oba řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a dále byli vyzváni k dechovým zkouškám, které byly s negativními výsledky a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen.

Pravděpodobnou příčinou této dopravní nehody bylo nedání přednosti v jízdě.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.


nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
26. března 2020

vytisknout  e-mailem