Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Střet dvou vozidel na Šébru nepřežil jeden z řidičů

ČESKOLIPSKO - Příčinu a okolnosti nehody zjišťujeme. 

Dnes kolem 6. hodiny ráno došlo na silnici I/9 před Novou Hutí ve směru od Rumburku na Svor ke střetu dvou osobních vozidel se smrtelným zraněním. Nehoda se stala v době, kdy se Opel Astra a Peugeot 407 pohybovaly ve stejném směru za sebou, přičemž 45letý řidič peugeotu chtěl předjet opel a řidič oplu zase zahájil manévr odbočování vlevo.

Kdo z obou řidičů pochybil,  a kdo z nich svůj manévr zahájil dříve, v tuto chvíli nevíme. Příčinu a všechny okolnosti tragické nehody nyní  zjišťuje služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru, která si v této souvislosti mimo jiné vyžádá znalecký posudek z oboru dopravy. Peugeot po střetu s oplem vyjel mimo silnici a zastavil se až o pařez. Přitom jeho řidič utrpěl závažné zranění, kterému i přes poskytnutou laickou a následně lékařskou pomoc na místě podlehl. Oba řidiči cestovali ve vozech sami.

Třiadvacetiletého řidiče oplu převezla zdravotnická záchranná služba s blíže nespecifikovaným zraněním do nemocnice k vyšetření. Byl při vědomí a jeho zdravotní stav mu dovolil podrobit se dechové zkoušce, která ukázala, že pod vlivem alkoholu není.

V této souvislosti by nám pomohly informace od přímých svědků nehody i od řidičů, kteří pohyb těchto dvou vozidel před Novou Hutí zaregistrovali. Veškeré poznatky k nehodě přijímáme na naší známé bezplatné lince 158.

20. 6. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

nehoda na Šébru 1

nehoda na Šébru 1 

Detailní náhled

nehoda na Šébru 2

nehoda na Šébru 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem