Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střet dvou dětí na přechodu pro chodce

VSETÍNSKO: Okolnosti dopravní nehody policisté vyšetřují.  

Dvě devítileté dívky srazil včera o půl třetí odpoledne na přechodu pro chodce ve Valašském Meziříčí řidič v peugeotu. Holky převezla s lehkým zraněním do nemocnice rychlá záchranná služba.
 
Třiašedesátiletý řidič z Královéhradecka projížděl s Peugeotem 207 za hustého deště Valašské Meziříčí od Vsetína a směřoval k centru města. Na vyznačeném přechodu pro chodce na ul. Vsetínská srazil dvě nezletilé chodkyně, které utrpěly po střetu lehká zranění, se kterými je převezla rychlá záchranná služba do nemocnice. Řidič v peugeotu neměl dostatečný rozhled na přechod pro chodce, výhled mu snížilo stojící vozidlo Citroen Jumper, které přijelo zprava z  ul. Šafaříkova, takže dívky vstoupily na přechod vlastně zpoza auta. Ze zavinění dopravní nehody je však podezřelý právě řidič v peugeotu, který neumožnil, jak mu zákon ukládá, chodkyním bezpečné a nerušené přejití vozovky. Vyšetřování dopravní nehody není stále ukončeno. Dechová zkouška u řidiče byla negativní.
 
Při přecházení vozovky přes přechod pro chodce je potřeba dbát maximální opatrnosti, vstupovat na přechod pro chodce až po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní: 3x se rozhlédni vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi. Zvlášť opatrně si musí chodci počínat za snížené viditelnosti například když hustě prší.
 
 
14. června 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
Odkazy do noveho okna

Nehoda ve Valašském Meziříčí

Nehoda ve Valašském Meziříčí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem