Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Střelec z Palmovky zadržen

Pražští policisté zjišťují okolnosti včerejší střelby. 

Krátce po 21. hodině vyjížděly policejní hlídky do ulice Na Žertvách k oznámenému poranění muže, kdy přivolaná lékařka ZZS nedokázala jednoznačně určit mechanismus vzniku zranění. S pětapadesátiletým pacientem byla podle všeho navíc obtížná komunikace pro jeho značnou podnapilost.

Svědci policistům vylíčili, že došlo k opakovaným výstřelům z jednoho z oken ve druhém patře domu. Vzhledem k závažnosti celé události a podezření, že se střelec nachází v označeném bytě, bylo policisty Pohotovostní motorizované jednotky celé okolí uzavřeno. Zároveň byla na místo přivolána zásahová jednotka. Té nakonec nebylo zapotřebí. Dotyčný se během několika málo minut vzdal přítomným policistům Speciální pořádkové jednotky a těm se zároveň ke střelbě přiznal. Policisté vzápětí v bytě nalezli i předmětnou zbraň, vzduchovku zn. Remington ráže 5,5mm. Ta byla předána k odbornému znaleckému zkoumání.

Sedmačtyřicetiletý střelec skončil v policejní cele. Důvody jeho jednání jsou nyní předmětem dalšího vyšetřování.

Policie případ šetří jako podezření z trestného činu těžké újmy na zdraví ve stádiu pokusu. V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody v rozmezí od tří do deseti let.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 29. srpna 2016

 

vytisknout  e-mailem