Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střelec z Napajedel skončil v policejní cele

ZLÍNSKO: Vyjednavač přiměl střelce ke spolupráci.  

Dnes dopoledne došlo v jednom z bytů v Napajedlech při výkonu exekutorské činnosti ke střelbě. Nikdo nebyl zraněn. Podezřelého střelce jsme do hodiny zadrželi. Šestačtyřicetiletý zadržený je podezřelý z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. 

Informaci o střelbě v jednom z bytů v Napajedlech jsme na lince 158 přijali krátce po deváté hodině dopoledne od exekutorů, kterým se podařilo bez jakýchkoli zranění z bytu šestačtyřicetiletého střelce utéct. Na místo vyjelo několik policejní hlídek z odděleních v rámci kraje, psovod, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, městská policie, pyrotechnici a rovněž byla povolána zásahová jednotka z Brna. Policisté okolí místa činu označili policejní páskou tak, aby byla zajištěna bezpečnost lidí. Na místo se neprodleně dostavil i policejní vyjednavač, který odvedl výbornou práci. Muž se totiž v bytě uzamkl, vyjednavač se s ním snažil zkontaktovat nejprve přes dveře, ale nakonec se podařilo s mužem navázat kontakt až přes balkon z vedlejšího bytu. Po chvíli vyjednávání muž začal spolupracovat a vydal zbraň přes balkon vyjednavači a rovněž na jeho pokyn šel ke dveřím a dveře bytu odemkl. Po hodině od oznámení o střelbě tak policisté muže zadrželi a odvezli do policejní cely.  

Na místě pracovali kriminalisté, kteří provedli důkladné ohledání místa činu. V bytě jsme našli podezřelý předmět, u kterého bylo nutné provést odborné pyrotechnické ohledání. Výsledek pyrotechnického zkoumání byl negativní.

V průběhu vyšetřování jsme zjistili, že muž je držitelem zbrojního průkazu, ovšem zda střílel z legálně držené pistole, policisté v současné době zjišťují.

Kriminalisté na případu nadále pracují. Zadržený muž je podezřelý z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu s trestní sazbou do pěti let.

 

policejní pyrotechnicipolicejní pyrotechnici

 

 

12. ledna 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková

 

vytisknout  e-mailem