Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střelec na nádraží

VSETÍNSKO: Opilý muž střílel u autobusového nádraží ve Vsetíně z plynové pistole.  

Včera pět minut před polednem mohli obyvatelé Vsetína zaslechnout z prostoru autobusového nádraží střelbu. Z plynové pistole tam do vzduchu střílel opilý muž. Incident se obešel bez zranění.
 
Na policii oznámil včera krátce před polednem svědek, že u autobusového nádraží na ul. Nádražní ve Vsetíně chodí nějaký muž, který střílí z pistole. Na místo vyjela okamžitě hlídka městské a následně i státní policie. Strážníci muži odebrali plynovou pistoli a několik nábojů a následně jsme ho spoutali a zadrželi. Opilý výtržník, který měl v dechu dvě a půl promile putoval z autobusového nádraží do policejní cely. Podle svědků měl muž nejprve sedět na lavičce na nádraží, pak hlasitě křičet do telefonu a jít od nástupiště směrem k poliklinice, přičemž čtyřikrát vystřelil do vzduchu.  
 
Dvaačtyřicetiletému muži jsme dnes dopoledne sdělili podezření z tr. činu výtržnictví a poté jsme ho propustili na svobodu. Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. O plynovou pistoli výtržník s největší pravděpodobností přijde, protože tím, že s ní v opilosti střílel na veřejnosti, porušil zákon o zbraních. O případném propadnutí zbraně bude rozhodovat správní orgán, kterému přestupek výtržníka oznámíme.
 
 
10. září 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem