Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Střelce zpacifikovala zásahovka

Paniku způsobila dopolední střelba v pražské Troji. Situaci uklidnili policisté zadržením podezřelého. 

Nedlouho po půl jedenácté jsme přijali oznámení o údajné střelbě v jednom z bytů v ulici Hnězdenská. Jelikož takových oznámení přijali operátoři na linku tísňového volání hned několikero, vyrazili na místo jako místně příslušní policisté, tak i velitel policie, tedy koordinátor zásahů při takto mimořádných situacích a pražská zásahová jednotka.

Podle dostupných informací se měl v bytě nacházet muž ve věku kolem čtyřiceti až padesáti let, který měl střílet z blíže nezjištěné zbraně jak v interiéru nemovitosti, tak i na balkoně. Tato informace se nakonec potvrdila ve chvíli, kdy obyvatel bytu vyšel na zmiňovaný balkon, kde několikrát na prázdno promáčkl kohoutek zbraně.

Celou situaci ukončili příslušníci zásahové jednotky, kteří vstoupili do bytu a muže zpacifikovali a zadrželi. Po zákroku našli muži zákona v jednom z pokojů i střelnou zbraň, kdy se ukázalo, že se jedná o plynovou pistoli.

U zadrženého třiačtyřicetiletého muže provedli policisté orientační dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledek. Na displeji přístroje se totiž objevila hodnota dosahující téměř dvou a půl promile alkoholu v dechu. S ohledem na tuto skutečnost budou policisté úkony potřebné k řádnému prověření celé události se zadrženým provádět až po jeho vystřízlivění.

Nicméně už nyní je nasnadě podezření například z trestného činu výtržnictví, avšak nepředjímejme.

por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 9. 2016

vytisknout  e-mailem