Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střelbou chtěl zastrašit zloděje

VSETÍNSKO: Opilý muž použil střelnou zbraň. 

V sobotu večer oznámili obyvatelé Hrachovce, že uslyšeli několik výstřelů ze zbraně. Valašskomeziříčtí policisté neprodleně vyjeli do místní části Valašského Meziříčí. Střelce zajistili a odvezli do policejní cely. Zjistili, že je opilý a že chtěl střelbou zastrašit údajné zloděje, kteří se mu měli pokoušet vloupat do firmy.
 
V sobotu kolem desáté hodiny večer probudilo obyvatele Hrachovce několik ran ze střelné zbraně. Zavolali na policii, která ihned přijela na místo. Poslední výstřely měly podle oznamovatelů zaznít z místa poblíž mostu přes Bečvu, kde stála na cestě dvě auta, z nichž jedno mohlo být auto zn. Honda. V době příjezdu hlídky však auta na místě již nebyla. Kolegové začali po vozidlech pátrat. Zanedlouho vůz uvedené značky o několik kilometrů dál našli. Uvnitř se nacházel mladý řidič, který zpočátku nebyl k otázkám týkající se střelby moc sdílný. Mladík však nakonec muže zákona dovedl k objektu firmy v Hrachovci, kde se střelec - majitel firmy, který je jeho příbuzný, nacházel. Značně opilý muž s policií nespolupracoval, k otázkám směrující ke střílení v obci, se nechtěl vůbec vyjadřovat. Během rozhovoru s policisty opakovaně dával ruku do kapsy na bundě. Kolegové pojali podezření, že tam má zbraň, což se nakonec potvrdilo a jelikož měli policisté obavu, že opilý muž zbraň použije, tak mu revolver odebrali. Muže spoutali a odvezli do policejní cely.
Kolegové šetřením zjistili, že první výstřely měly zaznít venku u firmy. Majiteli, který byl uvnitř firmy se svým jedenadvacetiletým příbuzným, se zdálo, že venku slyší nějaké zvuky a domníval se, že se mu hodlá do firmy někdo vloupat. Proto šel ven a několikrát pro výstrahu vystřelil do vzduchu. Společně s rodinným příslušníkem obcházel potom objekt své firmy a blízké okolí a pátral po možných zlodějích. Venku nedaleko firmy uviděl odstavené auto Toyota Corola, o jehož řidiči se domníval, že je to jeden z pachatelů. Byl to ovšem náhodný řidič, který projížděl obcí a zastavil proto, že potřeboval telefonovat. Padesátiletý majitel firmy přistoupil k jeho vozidlu, něco nesrozumitelně mumlal s tím, že se mu měl muž pokusit vloupat do firmy.  Opsal si registrační značku vozidla, pak několikrát vystřelil do vzduchu, sedl do auta a z místa i se svým mladým příbuzným, který auto řídil, odjel. Padesátiletý muž z Valašského Meziříčí se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přístroj mu naměřil přes dvě promile. V neděli odpoledne jsme ho po výslechu ze zajištění propustili. Je podezřelý z přestupku na úseku zbraní a střeliva, který bude oznámen správnímu orgánu.
 
 
  
25. července 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem