Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Střelba v Nebušicích - aktualizace 2

Několik policejních jednotek dnes zasahovalo v Nebušicích, kde měl muž podle oznámení zastřelit psa. 

Dnes chvíli před jednou hodinou odpoledne přijali operátoři linky tísňového volání 158 oznámení, podle kterého měl neznámý muž zastřelit psa v jedné z ulic v Nebušicích v Praze 6.

Na místo tak okamžitě vyrazili policisté hlídkové služby, pohotovostní motorizované jednotky a speciální pořádkové jednotky, aby celou věc prověřili.  Oznámení se posléze ukázalo jako pravdivé s tím, že muž měl psa, kterého zasáhl, odnést do jednoho z domů v  kolonii. Hlídky péjáků a hlídkařů kolem objektu  zajistily potřebný perimetr, aby nebyli ohroženi ostatní občané obce. Následně na místo dorazila i pražská zásahová jednotka, které provedla násilný vstup do obydlí, kde podezřelého muže zadržela.

Po provedeném zásahu byli z místa události nakonec odvezeni k ošetření dva psi ,kdy jeden z nich měl vážná zranění.

Nezraněný podezřelý muž byl odvezen do nemocnice, kde bude zjišťován jeho psychický stav. Až to okolnosti dovolí, bude předveden na policejní služebnu k provedení dalších úkonů.

Podle prvotních informací měli psi vběhnout na pozemek zahrady, jehož majiteli se to zřejmě nelíbilo, a proto po nich vystřelil. 

Okolnostmi celé události a co jí předcházelo, se v současné době zabývají pražští kriminalisté.

por. Jan Rybanský - 1. listopadu 2018

Aktualizace: Ve věci byly zahajány úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. Jedním z těchto úkonů bude i domovní prohlídka. Již včera policisté na místě zajistili dvě dlouhé střelné zbraně.

por. mgr. Jan Rybanský - 2. listopadu 2018

Aktualizace 2: V současné době byl případ překvalifikován na podezření z trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví.

por. Mgr. Jan Rybanský - 2. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem