Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Střelba na ulici

Mladý recidivista několikrát vystřelil do vzduchu na ulici plné lidí. Byl pod vlivem alkoholu a drog. 

V úterý, kolem třetí hodiny ranní zažila zřejmě nejznámější pražská policejní ulice Bartolomějská v Praze 1 nečekané pozdvižení. Mladý muž, který touto ulicí procházel, začal z ničeho nic v davu plném lidí, střílet do vzduchu z plynové pistole. Výstřely zaslechl i policista, který zrovna seděl v zaparkovaném vozidle před služebnou a čekal na svého kolegu. V momentě, kdy se v ulici objevil muž s pistolí v ruce, na nic nečekal a pod hrozbou namířené střelné zbraně výtržníka zpacifikoval a omezil na osobní svobodě. Poté jej odvedl k dořešení celého incidentu na služebnu, která byla asi pět metrů daleko.

Policisté lustrací zjistili, že se jedná o recidivistu, který již byl za obdobný trestný čin pravomocně odsouzen k veřejně prospěšným pracím, avšak ani to ho zřejmě od jeho jednání neodradilo. U čtyřiadvacetiletého muže byla provedena dechová zkouška a výsledkem bezmála jedné promile alkoholu v dechu. I test na přítomnost drog v těle byl pozitivní a to na látky amfetamin a metanfetamin.

Mladý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 3. září 2021

vytisknout  e-mailem