Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mládež pod drobnohledem

DĚČÍN - Policisté diskutovali se středoškoláky o drogách. 

VARNSDORF - Mezi studenty a studentky střední školy v Bratislavské ulici ve Varnsdorfu zavítali začátkem třetího březnového týdne policisté z místních oddělení společně s policejní preventistkou, policejním psovodem a policejním specialistou na úseku drog. Cílem plánované preventivní akce na vybrané škole bylo přiblížení oblasti možného zneužívání návykových látek mládeží. Policisté se snažili studentům předat informace, zakládající jejich právní vědomí, a položit základy trestní odpovědnosti, které s jejich věkem souvisejí. Současně studenty seznámili s trestnou činností, ke které v oblasti drog nejčastěji dochází. Policejní specialista zodpověděl zvídavým žákům i velmi záludné otázky, spojené s užíváním i distribucí drog.

Beseda byla uvedena ukázkou práce policejního psovoda se speciálně vycvičeným psem, který ve vybrané třídě za přítomnosti několika studentů a vedení školy provedl ukázku vyhledávání návykových látek. Práci policejního psovoda přihlíželo také vedení školy. Studenti se tak mohli na vlastní oči seznámit se skutečností, že policejní pes umí drogy vyhledávat. Jeho psovod studenty posléze seznámil i s dalšími zajímavostmi, které jsou spojeny s výcvikem policejních psů.

Policisté ve Šluknovském výběžku se už od začátku letošního roku zaměřují na problematiku užívání drog mládeží. Od ledna probíhají jejich prostřednictvím kontroly na místech, kde se mládež setkává v hojném počtu a existuje předpoklad, že zde může docházet k trestné činnosti. V plánovaných opatřeních a besedách se středoškoláky budou pokračovat i v dalších měsících.

Děčín 15. března 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělní tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem