Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středočeští kriminalisté v tomto týdnu vyšetřují dvě vraždy

KRAJ – Z jedné vraždy byla obviněna sedmašedesátiletá družka zavražděného muže  

Ve večerních hodinách v úterý 24. listopadu jsme přijali oznámení o zraněném muži v rodinném domě v Bradkovicích na Kladensku. Lékař, který byl přivolán na místo, konstatoval smrt čtyřiačtyřicetiletého muže. Muž měl bodná poranění v oblasti břicha a soudní lékař nevyloučil, že mohl zemřít násilnou smrtí. Nařízena proto byla soudní pitva. Výsledky pitvy potvrdily násilnou smrt v důsledku bodných zranění.

Středočeští kriminalisté prováděli ohledání místa činu a zajistili veškeré stopy. Současně jsme prováděli výslechy osob, které nám mohly poskytnout informace k dané události. V souvislosti s případem jsme vyslýchali také sedmašedesátiletou družku mrtvého muže, která byla důvodně podezřelá ze spáchání trestného činu. Jen několik hodin po oznámení kriminalisté ženě sdělili obvinění ze spáchání trestného činu vraždy. Podali jsme návrh státnímu zástupci na vzetí obviněné ženy do vazby. Stání zástupce podal podnět a soud tento akceptoval.

Za trestný čin vraždy hrozí trest odnětí svobody ve výši až osmnáct let.

V obci Sedlec na Mladoboleslavsku policisté krátce po deváté hodině vyjížděli k oznámení násilného trestného činu. Po příjezdu na místo nalezli tělo třicetileté ženy a následně sedmatřicetiletého muže.

Lékař konstatoval smrt u obou osob a nařízena byla soudní pitva, která určí přesnou příčinu smrti. Kriminalistický technik zajistil veškeré stopy, které budou zaslány na expertízu k dalšímu vyhodnocení. K mechanismu poranění osob se v současné době nebudeme vyjadřovat a to s ohledem na vyšetřování, které je na samém počátku, ale také zejména s ohledem na pozůstalé.

Policisté v místě tragické události již v minulosti několikrát zasahovali z důvodu partnerského soužití. Co bylo konkrétním důvodem a zda postupovali v souladu s veškerými předpisy, nyní vyšetřují pracovníci Odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Z tohoto důvodu nelze poskytnout konkrétnější informace a musíme počkat na výsledek jejich šetření.

Středočeští kriminalisté šetří v letošním roce již dvacet případů vraždy včetně pokusů vraždy, včetně dvou v tomto týdnu. Jen tři případy z celkového počtu zůstávají zatím neobjasněny a kriminalisté případy stále intenzivně vyšetřují.

 

mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí 
KŘ P ČR Středočeského kraje
27. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem