Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Středočeští kriminalisté obvinili muže z pokusu vraždy

KRAJ – Obviněný způsobil nožem jinému muži bodné zranění. 

AKTUALIZACE:

Okresní soud v Mladé Boleslavi dnes rozhodoval, tj. 3. ledna 2022, zda bude 65letý muž, obviněný ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, vyšetřován na svobodě či vazebně. Návrh byl ze strany soudce akceptován a další vyšetřování proti obviněnému bude probíhat vazebně.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
3. ledna 2022

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Středočeští kriminalisté zahájili v neděli 2. ledna 2022 trestní stíhání proti 65letému muži, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu.

K události došlo v sobotu 1. ledna, ve večerních hodinách, kdy mladoboleslavští policisté vyjížděli k pobodanému muži, který byl zároveň i oznamovatelem, do jednoho bytového domu v Mladé Boleslavi. Podle dosavadního prověřování skutku k němu došlo pravděpodobně tak, že 61letý obyvatel domu šel domluvit 65letému muži, aby se ztišil a nedělal tolik hluku. V tom mezi nimi došlo ke slovní rozepři, která poté vyústila v bodnutí nožem do oblasti břicha jedenašedesátiletého muže. 

Policisté z oddělení hlídkové služby po příjezdu na místo ihned poskytli zraněnému první pomoc, kdy mu mimo jiné přiložili tlakový obvaz a předali ho do péče lékařů. Následně poté se hlídka s opakovanými výzvami dožadovala vstupu do bytu podezřelého 65letého muže, který ale na to nereagoval a dveře neotevřel. Proto policisté vešli do bytu po násilném vstupu a za použití donucovacích prostředků ho zadrželi.

Pětašedesátiletý útočník je v současné době umístěn v policejní cele a probíhají s ním veškeré potřebné procesní úkony. V následujících dnech budou krajští kriminalisté podávat návrh na jeho vzetí do vazby. 

Prokáže-li soud jeho vinu, hrozí mu za pokus vraždy trest odnětím svobody na 10 až 18 let.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
2. ledna 2022

vytisknout  e-mailem