Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středočeský policejní ředitel přivítal dvě desítky nových policistů a policistek

KRAJ - Do služebního poměru příslušníka PČR vstoupilo dnes, 1. srpna 2022, dvacet žen a mužů, kteří se rozhodli vykonávat práci - poslání - policisty. 

S prvním srpnovým dnem přivítal krajský ředitel středočeské policie, brig. gen. Václav Kučera, dvě desítky mužů a žen, kteří si za své budoucí povolání vybrali službu u Policie České republiky, tedy u největšího bezpečnostního sboru v rámci republiky, ale i v největším kraji.

Předpoklady k práci u bezpečnostního sboru již prokázali v rámci přijímacího řízení, kdy všichni uspěli jak v testech fyzické zdatnosti, u psychotestů, tak prokázali i výborný zdravotní stav.

Pět žen a patnáct mužů jsou již dnešním dnem ve služebním poměru a obléknou policejní uniformy. Než ale nastoupí do „ostré“ služby ke svým kolegům, čeká je profesní vzdělávání k výkonu svého povolání, tedy celá řada vzdělávacích aktivit, aby byli řádně připraveni na službu.

Jako první budou absolvovat základní odbornou přípravu (tzv. „ZOP“ – 12 měsíců), během které je policejní specialisté a lektoři  připraví na službu jak v teoretické rovině, tak pak i při následné řízené praxi na zvládání již konkrétních situací a zákroků, které budou součástí jejich každodenní práce. S tím souvisí i ovládání policejní zbraně, výcvik ve střelbě, ale i podmínky pro její zákonné použití, apod.

Nástupem k Policii ČR samozřejmě náleží novým policistům a policistkám služební příjem, který budou pobírat i v rámci ZOP, současně budou bezplatně ubytováni a stravováni. Po uplynutí zkušební doby jim bude přiznán i náborový příspěvek, který ve Středočeském kraji dosahuje výše 150 tisíc korun.

Nově nastoupivší policisté budou následně po zdárném ukončení ZOP vykonávat službu v rámci pořádkové, dopravní či cizinecké policie.

Od počátku roku 2022 vstoupilo do řad středočeské policie přes sto dvacet nových mužů a žen zákona. I nadále však zůstává neobsazených 507 míst v rámci celého kraje, nejvíce pak chybí policistů na útvarech pořádkové (uniformované) policie.
 

Chcete vědět víc o práci u středočeské policie? Kontaktujte naše personální pracoviště na e-mailu: nabor.stredocesi@pcr.cz, tel. čísle 607 405 286. K dispozici jsou i naše webové stránky, kde najdete veškeré potřebné informace k přijetí do největšího bezpečnostního sboru v ČR.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
1. srpna 2022

vytisknout  e-mailem