Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středeční setkání se seniory

PRAHA VENKOV-JIH – Ve spolupráci s Městským úřadem v Mnichovicích se ve středu letošního 18. ledna podařilo zorganizovat v místním informačním centru preventivní besedu pro mnichovické seniory.  

V rámci informační kampaně „(Ne)Bezpečný věk“ se v jednu hodinu po poledni setkal policista z oddělení tisku a prevence krajského ředitelství středočeské policie za účasti policisty z obvodního oddělení v Říčanech.
V úvodní části preventivní besedy byli dříve narození upozorněni na výskyt možných rizik a trestné činnosti, při kterých si pachatelé vybírají za cíl svého útoku osoby z řad seniorů. Zároveň jim bylo poskytnuto několik zásadních preventivních rad a doporučení, jak se dá předcházet vzniku nebezpečných situací, a jak se dá těmto negativním jevům účinně bránit. Následně senioři měli možnost zhlédnout film (Ne)Bezpečný věk, kdy po jeho zhlédnutí nastal čas pro dotazy k danému tématu a přítomní tak měli možnost a prostor s oběma policisty besedovat. Všechny jejich dotazy se podařilo policistům zodpovědět.
Setkání proběhlo v poklidné atmosféře a bylo oboustranně velmi příjemné. Každý ze zúčastněných seniorů navíc dostal dárek v podobě nákupní tašky s reflexními prvky, brožuru a letáky s preventivními radami. Již teď plánujeme a těšíme se na další spolupráci.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
PČR Praha venkov-JIH
20. ledna 2017

vytisknout  e-mailem