Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Středeční krádeže na Rychnovsku

Ve všech případech zmizely peníze 

Policisté Rychnovska během středy šetřili tři případy krádeží, při kterých doposud neznámí pachatelé poškozeným ukradli finanční hotovost.
První případ zadokumentovali policisté Obvodního oddělení Dobruška. Do jedné ordinace místní polikliniky se během úterní noci vloupal zloděj, který odcizil kovovou pokladničku s finanční hotovostí. Majiteli způsobil škodu za více než osm tisíc korun.
O svoji finanční hotovost přišla i žena, která si odpoledne v jedné prodejně ve Vamberku na pult odložila kabelku. Stačil okamžik nepozornosti a poberta jí z ní ukradl peněženku s platebními kartami a penězi. Poškozená žena svoji škodu vyčíslila na více než tři tisíce korun.
Oči pro pláč zůstaly obyvatelům jednoho rodinného domku na Týnišťsku. Během dne se do neuzamčeného obydlí, ve kterém navíc starší majitelé domu pobývali, vplížil zloděj, který z neuzamčeného sekretáře v obývacím pokoji ukradl uložené finanční úspory, a to v řádech sta tisíců korun.

Policie ČR občany varuje - nenechávejte své věci bez dozoru, zejména pak cennosti, drahé předměty a peníze. Zloději jsou velice vynalézaví a rychlí. S příchodem hezkého teplého počasí se opět především ve vesnicích a na odlehlých místech objevují cizí auta s našimi spoluobčany, kteří se pod jakoukoliv možnou záminkou snaží dostat do domu. Pak je pro ně již zcela rutinní záležitostí umět využít okamžiku nepozornosti a důvěry přítomných oslovených obyvatel domu a v nestřeženém okamžiku ukrást finanční hotovost či jiné cennosti.

  • Nikoho cizího do domu nevpouštějte, nevěřte báchorkám příchozích.
  • Mějte své věci pod kontrolou, obydlí uzamykejte a pokud nejste v budově, okna nenechávejte otevřená, zejména v přízemí.
  • Pokud jsou vám osoby ve vašem okolí podezřelé, kontaktujte ihned bezplatnou linku policie 158.

Více k prevenci zde.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. dubna 2011

vytisknout  e-mailem