Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Středeční dopravní nehodovost

LIBEREC - Řešen nebývalý počet nehod 

Ve středu 21. prosince 2011 řešili liberečtí dopravní policisté v průběhu dne nebývalý počet dopravních nehod. Konečné číslo dosáhlo počtu 13. Vliv na tuto skutečnost měl bezesporu padající sníh, který řidičům na mnohých místech komplikoval jízdu.

Z nehod uvádíme dvě následující:

Již ve 3,00 hodiny ráno řešili policisté nehodu, která se stala na silnici III/2904 v katastru obce Oldřichov v Hájích. 32-letý muž z Prahy, jedoucí s vozidlem značky VW, nezvládl při průjezdu Oldřichova v Hájích průjezd pravotočivé zatáčky. Nepřizpůsobil totiž rychlost vozidla stavu a povaze vozovky, která byla pokryta ujetým sněhem, dostal smyk, přejel do protisměru a bočně se střetl s protijedoucím vozidlem značky Hyundai. Vlivem střetu došlo k vytlačení vozidla značky Hyundai mimo vozovku, kde vozidlo havarovalo na travnatém břehu.

Výsledkem nehody je poškození levé přední a boční části vozidla značky VW a stejně tak vozidla značky Hyundai. Ke zranění osob nedošlo.
Vzniklá škoda byla vyčíslena na částku 210 000 Kč.

V dalším šetření případu pokračují policisté dopravního inspektorátu Liberec.

V 16,15 hodin řešili policisté nehodu na silnici II/290 v obci Bílý Potok. 52-letý muž jedoucí s vozidlem značky Dacia Logan ve směru na Hejnice, nezvládl pravotočivou zatáčku u hasičské zbrojnice, na zasněžené vozovce dostal smyk, vyjel vpravo mimo vozovku a čelně narazil do oplocení domu. Plot prorazil, vjel na zahradu a ještě narazil do dřevěného altánku.
Škoda způsobená touto nehodou byla vyčíslena na částku 25 000 Kč.



por.Mgr.Ludmila Knopová
22. prosince 2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem