Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Strážník si nechával peníze

TEPLICE - Byl obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby a další zprávy. 

Strážník si nechával peníze
      Minulý týden jsme obvinili z trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby strážníka Městské policie Dubí. Muž při výkonu služby v několika případech uložil cizincům pokutu za dopravní přestupek a vyinkasoval od nich finanční hotovost v eurech. Přestupcům však nevydal pokutové bloky, uložené pokuty nezaevidoval a peníze si ponechal pro svou potřebu.
Státní zástupce podal návrh na vzetí obviněného do vazby, soudce návrh neakceptoval a vyšetřování muže tak probíhá na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Peníze vzala, peněženku zahodila
     Policisté dopadli zlodějku, která koncem října okradla v Bílině jednoho z hostů herny. Dvaačtyřicetiletá žena využila nepozornosti poškozeného, který seděl na barové židli, a ze zadní kapsy kalhot mu odcizila peněženku. Z té si poté vzala finanční hotovost a peněženku i s dalším obsahem hodila za výherní automat. Tam ji později našla pracovnice herny, takže okradený přišel pouze o 300 korun. Ženě bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který může strávit až dva roky za mřížemi.
 
V chatce spal i kradl
     Možná zima a špatné počasí, možná touha po výdělku, dohnaly neznámého pachatele k vloupání do zahradní chatky v Bystřanech. V té zřejmě nějakou dobu přespával, a když ji posléze opouštěl, odnesl si s sebou mikrovlnou troubu, autodráhu a dvě deky. Majitelce způsobil škodu ve výši téměř pět tisíc korun, pokud policisté zjistí zlodějovu totožnost, bude se zodpovídat z přečinu krádeže.
 
Vykradená garáž
     Věci za 75 tisíc korun odcizil neznámý zloděj z garáže v katastru obce Hrob. Lapka se někdy v průběhu uplynulých dvou týdnů vloupal do garáže, ze které odcizil elektrické ruční nářadí, kabely, spojovací materiál a součástky k motorovým vozidlům. Pokud bude zloděj dopaden, hrozí mu za přečin krádeže až pětiletý trest odnětí svobody. 
 
Ze sklepa odnesl lyže
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, kterýž se v Teplicích vloupal do suterénu panelového domu. Následně vnikl do sklepní kóje, ze které odcizil pár sjezdových lyží v hodnotě téměř čtyři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 17. 12. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem