Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Strakoničtí kriminalisté odhalili a zadrželi dealery kokainu

Strakonice – „Drogu bohatých“ nakupovali v Praze a se ziskem prodávali na Strakonicku. (hlasová schránka 974 237 116) 

Strakoničtí kriminalisté zadrželi dva dealery drog ve věku 38 a 44 let ze Strakonicka, které obvinili ze spáchání zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvojice mužů distribuovala kokain. Kriminalisté Územního odboru Strakonice se případem zabývali několik měsíců. Na základě zjištěných poznatků přistoupili koncem minulého týdne k samotné realizaci celého případu, jejíž výsledkem bylo zadržení dvou osob, provedení domovních prohlídek a prohlídky vozidel, které dealeři užívali. Při realizaci kriminalisté zajistili bezmála 400 g omamné látky kokain v hodnotě více než půl milionu korun.

Důslednou a velmi pečlivou prací kriminalisté ze Strakonic navíc zjistili, že muži obchod s kokainem provozovali nejméně od ledna 2019. Koncem roku 2021 měli zakoupit dalších minimálně 300 g této drogy za částku 400 000 korun, kterou prodali uživatelům se značným ziskem. Gram kokainu prodávali za dva až dva a půl tisíce korun.

Drogu si opatřovali v hlavním městě a dále ji distribuovali mezi uživatele zejména ze Strakonicka.

Zajištěné omamné a psychotropní látky budou podrobeny znaleckému zkoumání v oboru chemie, na jejichž výsledky nyní kriminalisté čekají. Vyšetřování případu, který je na Strakonicku výjimečný hlavně z pohledu množství zajištěné drogy, dále pokračuje. Starší z dvojice je stíhán vazebně. Obviněným dealerům hrozí až deset let za mřížemi.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

1.února 2022

Odkazy do noveho okna

foto - zajištěná droga

foto - zajištěná droga 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem