Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Strakonická pěstírna konopí skrývala tisíce rostlin

Jihočeský kraj - Kriminalisté ve středu odhalili pěstírnu konopí, zajistili více jak 2 000 rostlin a zadrželi jejich pěstitele. (Hlasová schránka 974 221 16) 

pěstírna
Nepoučitelným pěstitelem konopí je čtyřiapadesátiletý muž ze Strakonicka. Policisté a kriminalisté jihočeské policie v jeho domě na Strakonicku v prosinci loňského roku nalezli a zajistili výkonnou pěstírnu konopí. Konopí se zde pěstovalo samozřejmě za účelem jeho dalšího prodeje.


pěstírna
Kriminalisté v minulých dnech využili možností trestního řádu o předstírané koupi věci a muže opětovně navštívili. Bez jakéhokoliv zaváhání jim muž nabídl ke koupi usušené konopí. Chytil se tedy na návnadu kriminalistů. Pak již následovala se souhlasem státního zástupce a povolením soudce domovní prohlídka, která proběhla ve středu tento týden. Policisté objevili při prohlídce opět hladce fungující pěstírnu konopí jako v minulém roce, v domě a přilehlých prostorách.


Někdo je prostě nepoučitelný. Při domovní prohlídce zajistili kriminalisté více jak 130 usušených rostlin konopí a množství rostlinné sušené drtě. Muž tak jednoznačně pokračoval ve shora uvedené trestné činnosti. Od prosince loňského roku vypěstoval a přechovával více jak 2000 dalších rostlin v květináčích. Kriminalisté veškerý zajištěný materiál v současné době zkoumají na specializovaných pracovištích.


Ve čtvrtek kriminalisté zahájili trestní stíhání muže pro podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy (§ 283/1,3c). Při odsouzení může být pachatel potrestán odnětím svobody na osm až dvanáct let nebo propadnutím majetku. Kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí muže do vazby a soudce návrhu vyhověl. Muž se tak z policejní cely přestěhoval do stejně „příjemné“ cely, ale ve vazební věznici.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

20. května 2011 

vytisknout  e-mailem