Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Strahovský tunel zavřel plyn - aktualizace k 14.20 hod.

Dnes ráno krátce po deváté hodině došlo na výjezdu ze Strahovského tunelu na ulici Patočkova k úniku plynu. Tunel tak musel být pro oba směry uzavřen.  

Ve směru na ulici Patočkova probíhají stavební práce. Příčinou je závada na plynovém potrubí. K uzávěře došlo v 9.40 hod. z bezpečnostních důvodů. Uzávěra potrvá odhadem ještě asi hodinu.
Následkem této události se doprava v oblasti Smíchova značně zkomplikovala. Řidiči jsou upozorňováni na uzávěru prostřednictvím informačních tabulí, takže mohou včas zvolit jinou trasu. Přesto všechno je doprava v této oblasti téměř na stupni 5, všechny přilehlé komunikace jsou zaplněny vozidly. Problémy nastaly i v tunelu Mrázovka. Vozidla se jen pomalu rozptylují do okolních komunikací. Z tohoto důvodu žádáme řidiče, aby pokud nemusejí, do těchto míst raději nevjížděli.  
 
Strahovský tunel byl opět otevřen v obou směrech čtyři minuty po jedenácté hodině. Dopravní situace v oblasti Smíchova se zklidnila asi hodinu poté. Provoz byl na stupni 2.  

Případem se nyní zabývají kriminalisté z policejního obvodu Praha I. Ti jej vyšetřují jako podezření z trestného činu ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Předběžně bylo zjištěno, že na staveništi mimoúrovňové křižovatky v ulici Patočkova došlo v důsledku podhrabání střednětlakého plynového potrubí o průměru 300 mm těžkou technikou k jeho zborcení, zkroucení, prasknutí a k následnému úniku plynu. Škoda nebyla dosud vyčíslena. Obviněna nebyla zatím žádná konkrétní osoba. Trestní sazba za tento čin je 6 měsíců nebo peněžitý trest.    

vytisknout  e-mailem