Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stovky fandů Baníku přijely do Uherského Hradiště

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté opatření zvládli se ctí. 

Více než 6 000 lidí dorazilo v sobotu odpoledne na Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty na utkání první fotbalové ligy mezi celky 1. FC Slovácko a FC Baník Ostrava. Na celkové návštěvnosti se z velké části podíleli i hostující fanoušci, kterých do Uherského Hradiště přijelo bezmála 1 300.
Během utkání se někteří z fandů Baníku nevyvarovali zakázanému použití zábavní pyrotechniky, což ovšem neuniklo pozornosti policistů, kteří některé z těchto pseudofandů  po zápase zajistili. Po utkání, které tým ze severu Moravy prohrál, vyjádřili někteří ostravští „fanoušci“ svoji frustraci ničením zařízení stadionu a zasáhnout proti nim museli členové bezpečnostní agentury. Ve vypjaté situaci dokonce hrozilo, že mnozí výtržníci vniknou přímo na hrací plochu. To si ovšem rychle rozmysleli, když se před nimi rozmístilo několik družstev pořádkové jednotky.
V průběhu celého bezpečnostního opatření  jsme z různých důvodů zajistili 12 osob. Jednoho fanouška Baníku jsme v zájmu jeho vlastní bezpečnosti eskortovali do kroměřížské záchytné stanice.
Díky profesionální práci všech zainteresovaných složek Krajského ředitelství policie Zlínského kraje a významné pomoci jejich kolegů z krajů Jihomoravského a Moravskoslezského nedošlo při přesunu stovek fanoušků mezi vlakovým nádražím a fotbalovým stadionem k zásadnímu ovlivnění veřejného pořádku.

12. srpna 2017, nprap. Petr Jaroš

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem