Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Stopařka odhalena

J. Hradec – Kriminalisté ženu trestně stíhají, nekradla poprvé. 

Jindřichohradečtí kriminalisté na základě výzvy do médií i v důsledku upozornění poškozené na svůj případ na sociálních sítích a varování ostatních řidičů, kteří jsou ohleduplní a berou do vozu stopaře, ustanovili podezřelou ženu z Českokrumlovka, která má mít a svědomí  dva případy krádeže při autostopu z ledna tohoto roku.    

Poprvé dne 6. ledna v době od 16:30 hodin do 17:00 hodin v průběhu jízdy na trase z obce J. Hradec do obce Třeboň, osobním motorovým vozidlem tovární značky Citroen Berlingo, měla okrást poškozeného muže, který jí zastavil při stopování. Podezřelá žena měla  odcizit z jeho peněženky, umístěné v kapse jeho bundy, položené na zadním sedadle vozidla za sedadlem řidiče, finanční hotovost ve výši 15 000 korun.

V druhém případě se „ scénář“ opakoval dne 12. ledna v době od 11:15 hodin do 11:45 hodin. Stopařce zastavila poškozená žena s osobním motorovým vozidlem Volkswagen Sharan  v obci Žirovnice. V průběhu jízdy na trase z Žirovnice na vlakové nádraží do J. Hradce, podezřelá žena využila situace a měla odcizit ku škodě řidičky vozu, z její peněženky umístěné v kabelce na zemi za sedadlem spolujezdce,  finanční hotovost 700 korun.

Jindřichohradečtí kriminalisté dále zjistili, že podezřelá žena byla za takový čin v posledních třech letech potrestána, naposledy rozsudkem okresního soudu v Prachaticích k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.  Policejní komisařka služby kriminální policie a vyšetřování dne 4. srpna vydala usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelé pro trestný čin krádeže, které si dnešního dne 5. srpna před započetím výslechu převzala. Již obviněná žena je trestně stíhána na svobodě. V případě soudem uznané viny jí hrozí trest odnětí svobody  na šest měsíců až tři léta.

Původní zpráva ze 7. ledna 2021        https://www.policie.cz/clanek/stoparka-zlodejka.aspx

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

5. srpna  2021

vytisknout  e-mailem