Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Stop drogám před školou v Sušici

KLATOVSKO - Ve středu 8. října 2014 policisté preventivně působili na žáky základní školy i na studenty odborné školy. 

   V Plzeňském kraji je realizován od měsíce března 2014  projekt s názvem „Stop drogám před školou“, který je zaměřen na nejrizikovější skupinu mládeže.  Tento projekt je cíleně směrován do okolí základních a středních škol s propojením primární a sekundární prevence. Při realizaci projektu policisté zařazení na oddělení služební kynologie využívají služební psy specializované na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Uvedeným projektem chtějí policisté zvyšovat právní vědomí mládeže a upozorňovat na nelegální užívání omamných a psychotropních látek.

      Zástupci ze Střední odborné školy a učiliště v Sušici a ze Základní školy T. G. Masaryka v Sušici oslovili policisty z oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a požádali o realizaci projektu v uvedených školách.

      Ve středu 8. října letošního roku přijeli do Sušice  policisté z oddělení služební kynologie v Plzni se služebními psy - specialisty na vyhledávání omamných a psychotropních látek.

Po osmé hodině ráno policisté preventivně působili v areálu střední školy, kde studenti prvních ročníků byli seznámeni s protiprávním jednáním v souvislosti s užíváním nelegálních látek.

     V budově základní školy se uskutečnila přednáška pro žáky 8. a 9. tříd. Na této přednášce se žáci setkali s policisty ze služební kynologie, z obvodního oddělení v Sušici i ze služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru v Klatovech. Policisté žákům vysvětlili i rozdíl mezi přestupkovým jednáním a trestným činem. Následně byl žákům předveden i výcvik služebních psů v rámci praktické ukázky. 

     Ze strany zúčastněných škol se tento projekt setkává s kladným ohlasem.

 

 

 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

9.10.2014

    

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem