Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sto sáčků větrových bonbónů

MOST - Ty chtěl odcizit recidivista; Známého připravila o desetitisíce podvodem; Známému vykradl kočárkárnu. 

Na policejním oddělení skončil krátce po zadržení 20letý muž z Mostu. Ten byl přistižen při krádeži sladkostí v jednom mosteckém supermarketu. V obchodě si měl Mostečan uložit do igelitové tašky 100 ks balení s bonbóny dvou značek v hodnotě 1 370 korun. Poté prošel přes pokladny, aniž by zboží uhradil. Při odchodu ho zadrželi pracovníci ostrahy a přivolali policii. Policisté šetřením zjistili, že Mostečan kradl již v minulosti a letos v květnu se vrátil z vězení. Muž si převzal od policistů záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup byl zajištěn. Jak hodlal muž s bonbóny naložit, policistům nesdělil.

Kradl v kočárkárně
Mostečtí kriminalisté, odhalující trestnou činnost majetkového charakteru, objasnili případ krádeže vloupáním do kočárkárny. Muž ve věku 27 let z Mostu se měl o půlnoci v ulici Budovatelů vloupat za užití násilí do kočárkárny v obytném domě. Z ní měl odnést nářadí, tašky s dětským a dámským oblečením. Do domu nešel náhodně, dobře věděl, komu kočárkárna patří a věděl, že jsou tam uložené věci. Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinu krádeže a stíhá ho na svobodě. Odcizené věci byly vráceny zpět poškozenému majiteli.

Od známého si půjčila peníze, navykládala mu pohádky
Z přečinu podvodu čelí obvinění 41letá žena z Mostu. Ta měla v úmyslu opatřit si neoprávněný majetkový prospěch vylákat  od známého staršího muže finanční hotovost ve výši 60 tisíc korun s tím, že ji potřebuje na zaplacení dluhu na nájemném. Slíbila, že peníze vrátí poté, co dostane peníze za nájemné, které prý poslala na jiné konto a údajně dostane i peníze od manžela v rámci jejich vypořádání. Hotovost se zavázala vrátit  do tří týdnů a přitom si byla vědoma toho, že se její tvrzení nezakládá na pravdě a dluh nemůže uhradit. Peníze si vypůjčila s vědomím, že je nikdy poškozenému nevrátí a užije je na úhradu vlastních závazků a pro svoji potřebu. Nato se stala pro poškozeného nekontaktní. Poškozený utrpěl škodu ve výši 60 tisíc korun. Ženě za podvod hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 20. srpna 2019

vytisknout  e-mailem