Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stejní pachatelé opět vnikli do domu devadesátiletého seniora

ZLÍNSKO: Žádáme veřejnost o pomoc při jejich ztotožnění.  

V pátek 4. září hodinu před polednem zastavili u staršího muže po cestě z obědu dva muži v autě, kteří pod záminkou prodeje zboží vnikli do jeho domu a připravili ho o 65 tisíc korun. Případ prověřujeme jako krádež a porušování domovní svobody. Zřejmě stejní pachatelé se po třinácti dnech vloupali k seniorovi znovu a chtěli po něm další peníze. Druhý skutek kriminalisté kvalifikovali jako zločin loupež s dvou až desetiletou trestní sazbou.

Ve čtvrtek 17. září půl hodiny po poledni seděl devadesátiletý muž ve svém obývacím pokoji. Měl zamčené dveře do kuchyně, která s obývacím pokojem sousedí. Uslyšel ránu, potom druhou, a uviděl dva muže, jak rozbili sklo ve dveřích kuchyně a dostali se k němu do pokoje. Ke dveřím kuchyně přišli po vyražení vchodových dveří, které byly rovněž uzamčené. Neštítili se použít násilí a muže začali bít pěstmi a kopat do celého těla. Řekli mu, že chtějí jeho peníze. Senior však doma hotovost neměl, což jim sdělil. Agresorům jeho tvrzení nestačilo, vytáhli nůž, kterým starého muže poranili na ruce a přitom mu prohledali oděv a ukradli mu peněženku s téměř tisíci korunami. Zároveň prohledali skříňky v pokoji.

Oba muži mluvili zřejmě česky, jeden byl ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy, druhý ve věku asi čtyřiceti let, zavalité postavy. Starší z nich měl v obou uších stříbrné náušnice, kuličky. Oba byli oblečeni v riflových kalhotách. Z místa odjeli v zeleném autě značky Audi A6 páté generace v provedení sedan, světle zelené metalízy, které se vyrábělo v letech 1997 až 2005. Žádáme veřejnost o pomoc při ustanovení posádky vozidla na fotografiích. Ve Zlíně se pohybovali 4. a 17. září kolem poledne. Oba muže mohli vidět obyvatelé Benešova a Fűgnerova nábřeží.

Pachatel 1.jpg
Pachatel 2.jpg

AUDI A6.jpg

2. října 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem