Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Štědrý den v Praze

Na Štědrý den museli policisté v Praze řešit několik desítek případů. 

Ve středu 24. prosince pražské policisty zaměstnalo několik desítek případů, a to jak přestupkového tak i trestního charakteru. Operátoři tísňové linky 158 za celých 24 hodin vyřídili celkem 721 hovorů a zaevidovali 273 událostí, což je přibližně o polovinu méně než v běžný den. Policisté v Praze museli například vyjíždět k devatenácti dopravním nehodám, vypátrali čtyři hledané osoby a odhalili šest řidičů pod vlivem drog nebo alkoholu. Největší hodnotu naměřili policisté pohotovostní motorizované jednotky řidiči vozidla Ford, kterého zastavili patnáct minut po půlnoci v Praze 2 v ulici Lumírova. Ten při dechové zkoušce, které se podrobil, nadýchal 3,74 promile alkoholu. Poté dvaatřicetiletý řidič skončil na místním oddělení policie, kde mu byl zadržen řidičský průkaz a sděleno podezření za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody.
 
Policisté také museli vyjíždět ke třem požárům, které se staly v ulicích Augustínova, Běhounkova a v ulici Palmetová v Praze 4 a 5. U dvou z těchto požárů se zranili nebo nadýchali zplodin dva muži, kteří museli vyhledat lékařské ošetření. Jako předběžné příčiny bylo určeno ve dvou případech zahoření vánočního stromku od prskavek a v jednom vznícení ručníku od elektrického přímotopu.
 
Dále policisté na Štědrý den řešili několik krádeží a to jak kapesních, tak i v bytech nebo ve sklepní kóji. V šesti případech se oběťmi kapesních krádeží stali cizinci, kterým někdo odcizil peněženky i s finanční hotovostí z kabelek, které nesli přes rameno.  
 
por. Bc. Jan Daněk – 25. 12. 2014

vytisknout  e-mailem