Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Štěchovický den s IZS

PRAHA VENKOV–JIH – Středočeští policisté se v pátek letošního 24. června zúčastnili prezentační akce „Den IZS“, která se uskutečnila u areálu Multifunkčního centra ve Štěchovicích. 

Prezentační akce, kterou uspořádalo Městys Štěchovice ve spolupráci s SDH Štěchovice, se zúčastnili zástupci jednotlivých složek integrovaného záchranného systému a dalších subjektů působících v oblasti prevence. Policie České republiky zde byla zastoupena policisty z obvodního oddělení v Hradištku, oddělení tisku a prevence, poříčního oddělení Slapy a dopravního inspektorátu územního odboru Praha venkov-Jih. 

Den IZS Štěchovice úvodníDen IZS Štěchovice 2022Zajímavý dopolední program provázelo krásné slunné počasí, při kterém děti z mateřských a základních škol, pro které byla celá akce primárně určena, tak měli možnost se seznámit s činností jednotlivých složek a případně se přiučit něčemu novému, neboť na jednotlivých stanovištích je čekaly nejen statické ukázky, ale i zábavné aktivity a úkoly. Na akci měla přístup i široká veřejnost, které mohla sledovat probíhající program a také navštívit jednotlivá stanoviště. 

Na stanovišti Policie České republiky si mohly děti prohlédnout výstroj a výzbroj pořádkové a dopravní policie, vybavení policejních potápěčů, služební vodní skútr, služební vozidla a po splnění úkolu, kterým bylo například složením skládačky-obrázku s policejní tématikou nebo zodpovězení několika testových otázek, si vybrat odměnu v podobě prezenčních předmětů a preventivních materiálů s preventivním obsahem. Přítomní tak byli seznámeni s preventivními projekty „Zebra se za tebe nerozhlédne“, „Na kole jen s přilbou“, Markétina dopravní výchova“, „Bezpečně u vody“, „Zabezpečte se!“ a byly připomenuty i významné dny „Evropský den proti vloupání“ a „Pomněnkový den“, na jejichž realizaci se podíleli i středočeští policisté. Rovněž zde získali i informace, za jakých podmínek může být uchazeč, v případě jeho zájmu o policejní službu, přijat do služebního poměru příslušníka Policie České republiky.  

Dopolední program byl rovněž obohacen i o dynamické ukázky přítomných organizací. Středočeská policie návštěvníkům předvedla simulaci záchrany tonoucí osoby v řece za využití vodního skútru. Akce proběhla v poklidné, přátelské a ničím nerušené atmosféře.
  

por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
29. června 2022

Odkazy do noveho okna

Den IZS Štěchovice 1.

Den IZS Štěchovice 1. 

Detailní náhled

Den IZS Štěchovice 2.

Den IZS Štěchovice 2. 

Detailní náhled

Den IZS Štěchovice 3.

Den IZS Štěchovice 3. 

Detailní náhled

Den IZS Štěchovice 4.

Den IZS Štěchovice 4. 

Detailní náhled

Den IZS Štěchovice 5.

Den IZS Štěchovice 5. 

Detailní náhled

Den IZS Štěchovice 6.

Den IZS Štěchovice 6. 

Detailní náhled

Den IZS Štěchovice 7.

Den IZS Štěchovice 7. 

Detailní náhled

Den IZS Štěchovice 8.

Den IZS Štěchovice 8. 

Detailní náhled

Den IZS Štěchovice 9.

Den IZS Štěchovice 9. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem