Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Statistika zahájeného trestního stíhání

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací:

žádám spisové značky případů, u kterých jste v uplnulých třech měsících zahájili trestní stíhání podle § 160 Tr. řádu Včetně uvedení názvu státního zastupitelství, jména a příjmení státního zástupce, uvedení spisové značky, pod kterou dozoruje zmiňovaný případ a další dostupné informace, nejlépe v rozsahu § 177 Tr. řádu. byť i v anonymizované podobě. Jestliže získání informací vyžaduje mimořádně rozsáhlé vyhledávání ve smyslu Zákona 106/99 sb., netrvám na jejich poskytnutí v tomto, ale i omezeném rozsahu, který zpoplatnění podle Zákona 106/99Sb. nepodléhá. Například ve formě seznamu spisových značek trestních spisů a dalších údajů, které k těmto případům existují a jsou stažitelné z elektronického informačního systému Policie ČR.

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a sdělila žadateli, že vzhledem ke skutečnosti, že obsahově totožná podání podal na krajská ředitelství policie a vybrané útvary policie s celostátní působností, která tato podání vyřizují samostatně, poskytuje mu informace pouze za působnost Policejního prezidia České republiky.

Dále povinný subjekt žadateli sdělil, že v rámci působnosti Policejního prezidia České republiky, neeviduje žádnou spisovou značku, která by odpovídala zadaným kritériím.  

pplk. Mgr. art. et Mgr. David Schimmer – 8. 10. 2019

vytisknout  e-mailem