Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Statistika dopravních nehod

JIČÍNSKO - Během uplynulého víkendu došlo na silnicích okresu Jičín k sedmi dopravním nehodám, při kterých byly dvě osoby lehce zraněny.  

Na dvou z nehod se podílel alkohol a dalších čtyřech lesní zvěř. Celková škoda byla vyčíslena na 262 tisíc korun.
 
K jedné z nehod došlo v pátek 16. října na ránem u obce Dachova, kde devatenáctiletý řidič osobního vozidla Daewoo Matiz dostal zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy smyk, který nevyrovnal, vjel do protisměru, narazil do travnatého břehu a přitom se vozidlo převrátilo na bok. Při nehodě utrpěla spolujezdkyně lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice v Jičíně. Bezprostředně po nehodě se řidič podrobil dechové zkoušce, která u něj prokázala 1,61 promile alkoholu v dechu. Navíc policisté zjistili, že mladý muž nemá za volantem co dělat, protože nevlastní žádné řidičské oprávnění. Celková škoda byla vyčíslena na 23 tisíc korun. Řidiči hrozí za jízdu pod vlivem alkoholu až tři roky vězení.
 
Další nehoda se stala v sobotu 17. října krátce před jednou hodinou ranní nedaleko Lužan, kde se devětatřicetiletý řidič vozidla Škoda Octavia střetl se srnou, která mu náhle vběhla do jízdní dráhy. I v tomto případě byl řidič opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 1,55 promile alkoholu. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn, celková škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun. 

nprap. Hana Klečalová
19. 10. 2015, 13:45
Odkazy do noveho okna

Jičínsko

16. 10. Lužany 

Detailní náhled

Jičínsko

16. 10. Lužany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem