Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Statistika dopravních nehod

JIČÍNSKO, KRÁLOVÉHRADECKO - Dopravní nehody opilých řidičů. 

Během prodlouženého víkendu došlo na silnicích našeho okresu k jedenácti dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna. Celková škoda byla vyčíslena na 760 tisíc korun. Na jedné z nehod se podílel alkohol.
 
K té došlo v
 pondělí 28. října
dopoledne, kdy  jel pětadvacetiletý řidič osobním vozidlem Škoda Felicia ve Vysokém Veselí ve směru od Volanic. Na křižovatce zřejmě přehlédl osobní vozidlo Peugeot 206, které jelo po hlavní silnici, a s tímto se střetl. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Alkohol u řidiče peugeotu byl vyloučen dechovou zkouškou. To se ovšem nedá říci o řidiči felicie, který měl v dechu přes 1,5 promile alkoholu. Otázkou je, jzda se o ně dá vůbec hovořit, jako o řidiči. Není totiž držitelem řidičského oprávnění a navíc si vozidlo půjčil bez souhlasu jeho majitelky. Celková škoda byla vyčíslena na 55 tisíc korun.
 
 
Opilý řidič boural i na Královéhradecku. Jednalo se o jednatřicetiletého řidiče osobního vozidla Ford Galaxy, který v neděli 27. října ráno nezvládl vzhledem ke své silné opilosti jízdu po kruhovém objezdu u Opatovic a narazil do středových svodidel. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 2,3 promile alkoholu. Ke zranění osob nedošlo, celková škoda byla vyčíslena na 110 tisíc korun.
 
nprap. Hana Klečalová
29. října 2013 v 15:30
 

 

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

28.10. Vysoké Veselí 

Detailní náhled

Jičínsko

28.10. Vysoké Veselí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem