Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stát připravili o více jak milion

KROMĚŘÍŽSKO: Nyní jim hrozí až osm let vězení.  

V pátek zahájil komisař Oddělení hospodářské kriminality Kroměříž trestní stíhání proti třiatřicetiletému a dvaačtyřicetiletému muži z Holešovska a to pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.
 
Tito muži jako jediní společníci firmy na Holešovsku téměř tři roky úmyslně krátili daně. Do přiznání k dani z přidané hodnoty a z příjmů právnických osob zahrnuli faktury od různých dodavatelů, i když zboží v nich uvedené nikdy nepřevzali. Šlo především o příslušenství a náhradní díly k automobilům. Mimo jiné zařadili do účetnictví i daňové odpisy na nákladní automobil, který ve skutečnosti firma nikdy nevlastnila a nepoužívala, tudíž nemohlo vozidlo sloužit k dosažení příjmů. Celkově tak stát, který je v této věci zastoupen finančním úřadem, připravili o více jak jeden milion tři sta tisíc korun.  
 
Na základě oznámení finančního úřadu začal policejní orgán věc prověřovat. Byly zjištěny skutečnosti, které opravňovaly zahájit proti výše uvedeným osobám trestní stíhání pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Nyní mužům hrozí až osm let vězení.
 
27. srpna 2012, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem