Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Startuje Barum Czech Rally Zlín

ZLÍNSKO: Od čtvrtka první uzavírky v centru Zlína.  

V pátek 26. srpna 2011 odstartuje ve Zlíně jednačtyřicátý ročník tradiční, velmi populární motoristické soutěže Barum Czech Rally Zlín a pořadatelé očekávají podél tratí rychlostních zkoušek účast několika desítek nadšených diváků.
 
Jako vždy je připravena na „Barumku“ i Policie ČR. Od čtvrtka do neděle bude do policejního opatření nasazeno více než čtyři sta policistů z celého Zlínského kraje. Ti budou zejména dohlížet na bezpečnost a plynulost dopravy v okolí rychlostních zkoušek a střežit veřejný pořádek. Svou pozornost zaměří i na jezdce, kteří při seznamovacích jízdách s tratí musí dodržovat silniční zákon. Již ve středu od šesti hodin od rána měří rychlost dopravní policisté na Napajedelsku, kde si jezdci „najíždějí“ závodní tratě. A ani letos nebude chybět vrtulník Letecké služby Policie ČR, který využíváme ke koordinaci dopravy v souvislosti s Barum Czech rally Zlín.
 
S úplnou uzavírkou v centru Zlína v souvislosti s přípravnou jízdou musí počítat řidiči již tento čtvrtek. Od 22:45 do pátku 1:30 budou uzavřeny ulice Gahurova, Vodní, Trávník, Výletní, Benešovo nábřeží, Zaramí, Bartošova, J. A. Bati, Dvacátá, Desátá, Vavrečkova.
V pátek 26. 8. 2011 se uzavřou kvůli noční rychlostní zkoušce vyjmenované ulice a prostor kolem autobusového nádraží, a to od půl sedmé do půl dvanácté. První závodník vyrazí na trasu ve čtvrt na deset. Stejně jako v minulých letech, i letos bude stanoviště autobusového nádraží dočasně na ulici Hradské vedle nového Kulturního a univerzitního centra.
O uzavírkách už v těchto dnech informují propagační plakáty, které jsou rozmístěny u dotčených úseků.
 

Upozorňujeme zájemce o páteční noční erzetu, aby v pátek do centra Zlína raději nejezdili autem, svá vozidla zaparkovali na okraji města Zlína a vydali se podívat raději pěšky nebo městskou hromadnou dopravou.

 

24. srpna 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem