Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Starou paní udeřila dveřmi a okradla

VSETÍN: Seniorka přišla o několik desítek tisíc korun.  

Na včerejší nevítanou návštěvu asi nikdy nezapomene jedenadevadesátiletá paní ze Vsetína, která zůstala po návštěvě neznámé ženy v bezvědomí a bez vysoké finanční částky.
 
Včera kolem půl jedenácté dopoledne zazvonila u bytu jedenadevadesátileté paní neznámá žena. Po otevření dveří tato osoba sdělila majitelce bytu, že jí nese výhru ve výši 1 000 korun, přičemž v ruce držela dvoutisícovou bankovku a hodlala vstoupit do bytu. Paní domácí však nechtěla ženu dovnitř pustit a pokoušela se zajistit vstupní dveře řetízkem. To se jí nepodařilo, protože neznámá žena do dveří tak prudce strčila, až poškozená upadla na zem, kde zůstala v bezvědomí nějaký čas ležet. Drzá pachatelka vešla do bytu a odcizila staré paní několik desítek tisíc korun a z bytu odešla. Když se seniorka probrala z bezvědomí, uviděla v obývacím pokoji na podlaze věci vyházené ze šuplíků a skříní. Následně zjistila, že jí chybí peníze a také vkladní knížka. Zavolala svým příbuzným, kteří krádež oznámili na policii. Na místo přijela i rychlá záchranná služba, která odvezla starou paní, i přesto, že neměla žádné viditelné zranění, do nemocnice. Kolegové provedli na místě šetření, od sousedů a dalších svědků zjišťovali podrobnější informace k pachatelce. Mělo se jednat o ženu ve věku kolem 30 let, střední postavy, která měla oblečenou zelenou bundu a na hlavě bílou kšiltovku. Na případu, který šetříme jako krádež a porušování domovní svobody, policisté nadále pracují. Pachatelce hrozí po dopadení a prokázání viny u soudu až pětileté vězení.
 
Policie pravidelně organizuje preventivní akce zaměřené na seniory. Staré lidi oslovujeme přímo v jejich domáctnostech, hovoříme s nimi o záminkách a lstech, jaké podvodníci používají. Radíme jim také, aby si dveře z bezpečnostních důvodů opatřili řetízkem a ten při otevírání vstupních dveří používali. Škoda jen, že řetízek nainstalovaný na dveřích, nepoužila včera stará paní ve Vsetíně.
 
 
6. října 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem