Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Starosta Rakovníka poskytl policii dar v podobě dýchací techniky

RAKOVNICKO – Prvosledová hlídka dostala dvě vyváděcí masky. 

Rakovničtí policisté, konkrétně z prvosledové hlídky, obdrželi od rakovnického starosty dar v podobě dvou vyváděcích masek, které jim pomohou při požárech a podobných událostech, pokud budou na místě jako první a bude potřeba vstupovat do zakouřeného prostoru z důvodu zajištění bezpečnosti osob. 

Předání daru proběhlo v pondělí 3. srpna 2020 na Městském úřadě v Rakovníku, kde ředitel Územního odboru policie plk. Mgr. Jiří Šiler převzal od starosty PaedDr. Luděk Štíbra dva kusy únikových masek v hodnotě téměř 11 tisíc korun českých. Jiří Šiler by i touto cestou rád poděkoval rakovnické radě za podporu policistů sídlících sice v Rakovníku, ale působících po celém okresu. Tímto počinem došlo ke zlepšení standardu ve vybavení a zvětšila se šance na poskytnutí pomoci v popsané situaci. 

Prvosledová hlídka byla založena v roce 2016, která bývá na místě aktuálních a rizikových událostí jako první. Do rizikové situace se dostali policisté z prvosledové hlídky začátkem září loňského roku, kdy došlo v Rakovníku v ulici Pražská k požáru jednoho bytu. Při evakuací osob z bytového domu se policisté sami nadýchali zplodin, neboť v jejich vybavení neměli dýchací techniku. Odkaz na tento případ najdete zde: https://bezpecnerakovnicko.cz/rakovnicka-prvosledova-hlidka-zachranila-nekolik-osob-z-horiciho-bytu/.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
7. srpna 2020

vytisknout  e-mailem