Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stařeček se nechal opět podvést

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muž, kterému podvodnice vzala desetitisíce, opět vpustil domů podvodnici.  

Za dveřmi bytu v Uherském Brodě stála ve čtvrtek 2. srpna po jedenácté hodině podvodnice a chtěla dovnitř a chtěla peníze. Když jí dveře otevřel muž, kterému je přes osmdesát let, tvrdila sice opak. Říkala, že je pracovnice sociálních služeb a že mu nese tisíc korun jako zálohu na příspěvek na léky. Stařeček udělal základní chybu: vpustil cizí ženu do bytu. Ta mu následně řekla, že má pro něj tisíc korun, ale bankovku dvoutisícovou a potřebuje tedy rozměnit. Starý pán jí uvěřil, nepřemýšlel nad tím, že uváděná výplata zálohy je naprostá hloupost a žena je zřejmě podvodnice. Do místnosti přinesl krabičku, v níž měl uloženy úspory. Pak si to rozmyslel, šel pro peněženku. Na chvilku, kdy muž nebyl v pokoji, kde nechal krabičku s penězi, čekala podvodnice. Popadla peníze a z bytu odešla. Starý pán si po návratu do pokoje uvědomil, co že se to zase stalo! Z krabičky mu žena ukradla šestnáct tisíc korun. Po chvíli to řekl své dceři, která za ním přijela a ta to oznámila na linku 158.

Policisté vyjeli na místo, zjistili všechny detaily, které od stařečka zjistit mohli a začali pátrat po pachatelích. Podvodnicí by měla být asi pětapadesátiletá žena zavalité postavy, vysoká asi 170 cm, bílé opálené pleti, tmavých vlasů střižených na mikádo zřejmě s melírem, se zašedlými zuby, tmavýma očima a krátkým krkem, která byla oblečena do jednobarevných šatů pod kolena. Měla odjet autem zahraniční tovární značky, které řídil zavalitý padesátník. Za spáchání takovéhoto podvodu ze zákona hrozí až dva roky vězení.

Pro starého pána je včerejší událost již druhou hořkou zkušeností při setkání s podvodníky. Před třemi lety vpustil do bytu také neznámou ženu, která mu tvrdila, že mu nese, z pojišťovny přeplatek za užívané léky. Tehdy si odnesla 130 000 korun. Policistům se i přes usilovné pátrání pachatele této krádeže dosud nepodařilo odhalit.

Ti, kdo dodrží základní jednoduché bezpečnostní opatření: nevpustí domů cizího člověka, dokážou eliminovat velkou část nepříjemných událostí, které by se po vpuštění cizích osob do soukromí mohly odehrát.


 

3. srpen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem