Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Staňte se jedním z nás“

V průběhu včerejšího dne se uskutečnil v pořadí již čtvrtý workshop, kde si především studenti maturitních ročníků vyzkoušeli, jaké to je, být policistou. 

Workshop probíhal v areálu Muzea Policie ČR od deváté hodiny ranní a studenti si na vlastní kůži vyzkoušeli jaké to je být členem cizinecké policie, speciální pořádkové jednotky, pohotovostní motorizované jednotky nebo třeba i pachatelem trestného činu, kterého právě zadržel služební pes policistů z oddělení služební kynologie. Seznámili se s činností kriminalistických expertů na místě závažného trestného činu, kde si vyzkoušeli např. zajištění daktyloskopických či trasologických stop. Kromě dalších stanovišť dopravní služby, služební hipologie, poříčního oddělení a hlídkové služby přibyly nově i stanoviště, kvízu a fyzických prověrek. Zde se zájemci zúčastnili vědomostního testu, či zjistili, jakou mají fyzičku.

I tentokrát byl zážitkový program workshopu hodnocen studenty a dalšími zúčastněnými velmi pozitivně, což nás velmi těší a proto další ročník, v pořadí již pátý, proběhne v prvním čtvrtletí 2020.

por. Mgr. Jan Rybanský  - 16. října 2019

vytisknout  e-mailem