Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanovisko ÚOKFK SKPV ke kauze „FOTBAL“

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) se od září loňského roku zabývá podnětem předsedy Fotbalové asociace České republiky (FA ČR) Miroslava Pelty ohledně podezření o páchání trestné činnosti při utkáních fotbalové ligy. 

Včerejší verdikt výkonného výboru FA ČR, kterým bylo rozhodnuto, že podezření o údajné korupci ve fotbalu bude řešit výhradně Policie ČR, vítáme. FA ČR nemá statut orgánu činného v trestním řízení, čili nedisponuje pravomocemi, kterými by mohlo dojít k objektivnímu a řádnému posouzení celé věci. Našemu útvaru např. velice ztěžují práci skutečnosti, že o možném protiprávním jednání je nejdříve informována veřejnost prostřednictvím médií, než samotná policie.
 
Rozhodně odmítáme spekulace, že je celá věc „zametána pod koberec“. Naopak, náš útvar se případu stále věnuje. Při prošetřování věci nadále spolupracujeme FA ČR. Dosavadní spolupráce s disciplinární komisí byla velmi dobrá. V případě, že bychom dospěli k závěru, že ve věci nejde o podezření z trestného činu, samozřejmě příslušné informace předáme FA ČR k případnému disciplinárnímu řízení.
 
Jsme si vědomi velkého zájmu veřejnosti o prošetřování tohoto případu. Jakmile nám okolnosti umožní poskytnout více informací, neprodleně tak sami učiníme.
 
  
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚKOFK SKPV
24. ledna 2013

vytisknout  e-mailem