Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanovisko Policejního prezidia ČR

Odmítáme nařčení z nezákonných postupů. 

Vedení Policie ČR považuje za nutné zásadně odmítnout nařčení bývalého policisty Roberta Šlachty, která byla dnes uveřejněna v Hospodářských novinách. Jakýkoliv nátlak na vedení tohoto útvaru ze strany vrcholných představitelů Policie ČR, stejně tak jako snahu o neoprávněné získání informací z trestních spisů, kategoricky vylučujeme.

Vedoucí funkcionáři Policejního prezidia ČR považují za zarážející skutečnost, že bývalý ředitel ÚOOZ nijak nekonal v dobách, kdy na něj měl být údajný nátlak činěn, a to i přesto, že měl možnost se obrátit například na k tomu příslušnou Generální inspekci bezpečnostních sborů. Nabízí se tedy otázka, proč údajné nezákonnosti policejního vedení vyplouvají napovrch až teď a ke všemu opět cestou médií a nikoliv oficiálním postupem.

Vrcholný management policie současně nevylučuje podniknutí dalších kroků v trestně právní rovině v souvislosti s těmito nepravdivými nařčeními. Zároveň očekáváme, že příslušné orgány budou v této věci konat z moci úřední. Dále jsou služební funkcionáři připraveni vysvětlit a objasnit veškeré okolnosti organizační změny Policie ČR před vzniklou parlamentní vyšetřovací komisí, což považujeme za jediný legitimní postup.

7. července 2016
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem