Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanovisko k uveřejnění zavádějících informací

Reakce ÚOKFK SKPV na informace zveřejněné v posledních dnech některými sdělovacími prostředky 

            Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování se rozhodl reagovat na informace zveřejněné dne 25. srpna 2008 v týdeníku Respekt, dne 26. srpna 2008 v deníku MF Dnes a dne 27. srpna 2008 v Lidových novinách.
 
            V článcích publikovaných těmito sdělovacími prostředky je naznačeno, že Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování prověřuje v rámci spisu s názvem „Blaník“ jednání pražského primátora Pavla Béma a podnikatele Romana Janouška. Týdeník Respekt uvádí, že tento spis měl být založen na popud ministra vnitra Ivana Langera. Deník MF Dnes dále uvádí, že policie informaci o spisu nepotvrdila ani nevyvrátila.
 
            Vzhledem k tomu, že zmíněné články poskytují veřejnosti zavádějící informace, konstatujeme, že žádný spis s názvem „Blaník“ náš útvar nezaložil, nebyl k němu vyzván a stejně tak se nezabývá prověřováním zmíněných osob. Zároveň se ředitel útvaru důrazně ohrazuje proti tvrzení, že by ministr vnitra jakkoliv přímo či nepřímo úkoloval Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování či mu zadával zakázky.
 
 
plk. Ing. Bc. Jiří Novák
ředitel útvaru

vytisknout  e-mailem